Nieuws

‘Levend Erfgoed’ tijdens Open Monumenten Dagen op 9 en 10 september

Gepubliceerd op 29 augustus 2023
Afbeelding

Op zaterdag 9 en zondag 10 september zijn er weer Open Monumentendagen! Door heel Zaanstad kunnen de monumenten (gratis) bezocht worden en zijn er activiteiten voor jong tot oud. Bijvoorbeeld een tentoonstelling, een proeverij of een rondleiding. Wethouder Natasja Groothuismink geeft het startsein voor de Open Monumentendagen in de Maria Magdalena Kerk.

  • Wat: Startsein Open Monumenten Dag
  • Wanneer: zaterdag 9 september, 10.00.
  • Waar: Maria Magdalena kerk, Kalf 162, Zaandam, Nederland

Natasja Groothuismink: “Het thema ‘Levend Erfgoed’ vind ik een prachtige insteek voor deze Open Monumentendagen. Want de ziel van onze monumenten en erfgoed, zit in de mensen die erbij betrokken zijn. De ambachtslieden die het creëren, onderhouden en restaureren. De verhalenvertellers, die ons deelgenoot maken en de verhalen levend houden. De hardwerkende leerlingen, die de liefde voor het vak voortzetten en zo het erfgoed zeker stellen. Zonder al deze mensen, zonder de liefhebbers en bezoekers, zouden onze monumenten zielloos zijn, zonder toekomst. Jong talent blijft daarom ook hard nodig. Ik nodig iedereen uit om die dagen te genieten van al het moois dat we in Zaanstad te bieden hebben, zéker ook de liefhebbers in de dop.”

De Open Monumentendagen organiseert Gemeente Zaanstad samen met Stichting Marketing Zaanstreek. Voor een overzicht van het hele programma en alle monumenten, download hier het programmaboekje. Reserveren is soms noodzakelijk. 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl