Nieuws

Open monumentendag 2023: doe ook mee met uw monument!

Gepubliceerd op 7 maart 2023
Afbeelding

Woont of werkt u in een monument? Is uw woning een verborgen erfgoedparel? Bent u vrijwilliger voor een stichting, museum of bijzondere locatie die zich tot het Zaanse erfgoed mag rekenen? Dan nodigen we u van harte uit om met ons mee te doen aan de Open Monumentendag 2023. Dit jaar zijn er niet één, maar zelfs twee dagen waar liefhebbers van het Zaanse erfgoed hun hart op kunnen halen: op zaterdag 9 én zondag 10 september 2023. 

De 37e editie van de Open Monumentendag heeft als thema ‘Levend Erfgoed’. Centraal staan de verhalen achter het Zaanse erfgoed en onze monumenten. Ons erfgoed geeft Zaanstad haar identiteit. Het maakt zichtbaar dat we een gedeelde geschiedenis hebben. En het is belangrijk dat we ons richten op wat ons bindt, in plaats van wat ons kan verdelen. Erfgoed verbindt het verleden met ons heden en ook met toekomstige generaties.

Samen zorgen we voor een mooi programma 

Samen met onder andere historische verenigingen, enthousiaste vrijwilligers en bewoners maken we een mooi programma met een overzicht van alle plekken waar liefhebbers een kijkje mogen nemen. We maken een (digitaal) programmaboekje met daarin de deelnemende monumenten en wat er te doen is.

Doet u ook mee? 

Is uw woning een verborgen erfgoedparel? Werkt u op een unieke historische locatie? Bent u vrijwilliger voor een stichting, museum of bijzondere locatie die zich tot het Zaanse erfgoed mag rekenen? Doe dan ook mee aan Open Monumentendag en toon uw erfgoed aan iedereen! Mocht u willen deelnemen, denk dan eens aan samenwerking met kunstenaars, dichters of culturele instellingen in het kader van het thema ‘levend erfgoed’. Ook wij kunnen hierin meedenken.

Aanmelden kan tot 1 juni door een mail te sturen naar de projectmanager van de Open Monumentendag Zaanstad: miranda.vanoostrom@zaans.nl.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl