Terugblik Open Monumentendag 2022

Terugblik Open Monumentendag 2022


13 september 2022
Afgelopen zaterdag was de 36e editie van Open Monumentendag. Zaankanters konden bij allerlei monumenten (gratis) een kijkje nemen. Ook waren er allerlei activiteiten, zoals een speurtocht voor de kinderen.  Wethouder Erfgoed Natasja Groothuismink opende de dag met het stapelen van huisjes bij de Verkadefabriek. Dit deed zij bij het bouwlab van Sjoerd, bekend van het kinderboek Sjoerd en de Stapelstad. Het bouwlab is een keet waar kinderen de hele middag konden stapelen en spelen. Ook was dit de start- en eindlocatie voor de kinderspeurtocht.

Daarna kreeg de wethouder een rondleiding door de Verkadefabriek van Patrick van Nek, eigenaar en projectontwikkelaar van de Verkadefabriek. het thema van deze Open Monumentendag was duurzaamheid, dus vertelde Van Nek over de duurzame oplossingen en ontwikkelingen van de Verkadefabriek. Zo is de Verkadefabriek in oude staat hersteld en zijn tegelijkertijd maatregelen genomen om het gebouw te verduurzamen. Dit zodat de Verkadefabriek voorbereid is voor de toekomst. Meer over de mogelijkheden om een monument te verduurzamen vindt u hier. 

Meer weten over de Open Monumentendag? Kijk op www.openmonumentendag.nl.


Foto van de open monumentendagWethouder Erfgoed Natasja Groothuismink opent de Open Monumentendag met het bouwen van huisjes bij de Verkadefabriek.

Foto van open monumentendagRondleiding door de Verkadefabriek

foto van open monumentendag

foto van open monumentendag

foto van open monumentendag

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl