Open Monumentendag 

Open Monumentendag 2020


17 augustus 2020
Ook dit jaar doet de gemeente Zaanstad weer mee aan de Open Monumentendag. Op 12 en 13 september kunt u diverse monumenten in Zaanstad bezoeken. Het comité van Zaanstad heeft het thema van dit jaar, Leermomenten, benoemd tot een lokale variant: ‘Laet je (n)iets waismake!’ Want van ieder momument valt wel iets te leren. 

Ondanks corona gaat de Open Monumentendag door. Maar wel in aangepaste vorm. Zo kunnen monumenten niet alleen fysiek, maar ook digitaal hun deuren openen. Als u fysiek op bezoek wilt bij een monument, dan is het het belangrijk dat u vooraf reserveert. Op de website kunt u uw eigen programma van diverse open monumenten en activiteiten samenstellen. 

Historisch Zaanstad

Zaanstad is een historisch gegroeide streek, waarbinnen het erfgoed een belangrijke identiteitsdrager is. De gemeente Zaanstad kent erfgoed in de vorm van archeologie en beschermde monumenten als rijksmonumenten, provinciale monumenten en gemeentelijke monumenten. Deze zijn onmisbaar voor de streek en voor de identiteit van Zaanstad met zijn Zaankanters.

Op deze kaart staan alle Zaanse deelnemers van de Open Monumentendag. De hele lijst is ook te vinden via de website www.openmonumentendag.nl

Op bovenstaande kaart staan Zaanse deelnemers aan de Open Monumentendag.  Check de website www.openmonumentendag.nl  voor een actueel overzicht van de open monumenten en activiteiten.

foto van het Huis van Monet in ZaandamHet 'Huis van Monet' in Zaandam

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl