Open Monumentendag 10 september 2022

Open Monumentendag 10 september 2022

Ontdek de rijke geschiedenis van de Zaanstreek!


20 mei 2022
De 36e editie van Open Monumentendag vindt plaats op zaterdag 10 september 2022 met als thema duurzaamheid. En ook dit jaar doet gemeente Zaanstad weer mee! Iedereen kan op deze dag (gratis) een kijkje nemen in de opengestelde monumenten. Vaak zijn er ook nog extra activiteiten. Zoals een tentoonstelling, een proeverij of een rondleiding. Daar moet u dan meestal (van tevoren) voor reserveren. Dat erfgoed voor iedereen is, is niet vanzelfsprekend. Tijdens de komende Open Monumentendag staan monumenten en hun verhalen centraal.

Dit jaar geeft de Open Monumentendag speciale aandacht aan het thema duurzaamheid. Bent u eigenaar van een verduurzaamd monument? Of bent u op dit moment bezig om uw monument te verduurzamen? De organisatie zoekt nog eigenaren en/of bewoners die hun ervaringen willen delen. Denk aan overstappen op het gebruik van nieuwe energiebronnen, isolatie, ventilatie, verhoging van comfort en verwarmen van monumenten. U kunt zich aanmelden bij door een mail te sturen naar miranda.vanoostrom@zaans.nl.

Samen zorgen we voor een mooi programma

Samen met onder andere historische verenigingen, enthousiaste vrijwilligers en bewoners is er een mooi programma samengesteld voor 10 september 2022. Er is een (digitaal) programmaboekje met daarin de deelnemende monumenten en wat er te doen is. Op www.openmonumentendag.nl staat het hele programma. Ook vindt u er meer informatie over de activiteiten, de openingstijden en of u voor activiteiten moet reserveren.

Aanmelden, vragen of contact?

Heeft u vragen of opmerkingen? Dan kunt u een mail sturen naar miranda.vanoostrom@zaans.nl.

Foto van de Zuidervermaning in WestzaanDe Zuidervermaning in Westzaan

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl