Erfgoed leeft!

Wethouder Erfgoed Natasja Groothuismink: 'Monumenten zijn de dragers van onze geschiedenis en zijn de aanjagers van toeristisch bezoek. Daarom koesteren wij onze monumenten, of dit nu gebouwen, schepen of landschapselementen zijn. '

Over Erfgoed


De Zaanse identiteit wordt bepaald door haar geschiedenis.  Onze omgeving verandert voortdurend, maar het behoud van erfgoed en moderne ontwikkelingen hoeven elkaar niet te bijten. Erfgoed kan voor inspiratie zorgen bij nieuwe gebiedsontwikkelingen. 


Laatste nieuws over Zaans erfgoed

Wat gebeurt er in Zaanstad op het gebied van erfgoed? Dat leest u op de nieuwspagina. Van verhalen over bijzondere monumenten, tot subsidies voor monumenteneigenaren en archeologische vondsten. Vier keer per jaar het laatste nieuws in uw mail ontvangen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Monumenten

foto van een monumentZaanstad telt bijna 600  monumenten. Deze bekijkt u op de monumentenkaart. Verder vindt u hier alles over de bescherming van gebouwd erfgoed, de Zaanse Kerkenvisie, de mogelijkheden voor het verduurzamen van een monument en cultuurhistorische onderzoeken.

Archeologie

foto van een archeologische vondstWat weet u van Archeologie in Zaanstad? Op deze pagina verzamelen we alle vondsten, geordend op tijdperk. Daarnaast houden we lijsten met publicaties bij, voor als u specifieke informatie zoekt! Deze pagina's blijven we aanvullen.

Nieuwsbrief Erfgoed

Op de hoogte blijven van het nieuws en mooie verhalen over erfgoed in Zaanstad? Abonneer u dan op de vierjaarlijkse e-mailnieuwsbrief Erfgoed. Ook blijft u als monumenteneigenaar zo op de hoogte van regelingen voor uw monument.  Bekijk hier alle vorige nieuwsbrieven.

Contact

Heeft u een vraag over erfgoed in Zaanstad? Of wilt u om een andere reden contact opnemen? U kunt team Erfgoed van gemeente Zaanstad per mail bereiken via erfgoed@zaanstad.nl. Op de contactpagina leest u ook met wie de gemeente samenwerkt.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl